Mobillogga 4 vit meny

MSTR® Ärrbehandling och OrtoAku

Utbildning i MSTR® Ärrvävnadsbehandling
McLoughlin Scar Tissue Release

Detta är en endagarskurs för de som redan är terapeuter. För att få delta krävs diplom/certifikat från en erkänd kroppsterapiutbildning ELLER försäkring som täcker terapeutisk kroppsbehandling samt att man kan påvisa utbildning i anatomi och fysiologi.
Förutom det ovan krävs också att man har erfarenhet av regelbunden klientkontakt.
För mer ingående information om metoden: www.bowenterapi.com
LÄS OM KURSUPPLÄGGET LÄNGRE NER PÅ DENNA SIDA.  

Kurs i OrtoAku
En kombination av ortobionomi, öronakupunktur och kinesiologi

OrtoAku är en enkel metod som bara tar ett par dagar att lära sig och ett utmärkt komplement för alla kroppsterapeuter. Den går snabbt att utföra och ger många gånger omedelbara effekter. 
Med kinesilogins hjälp kan man hitta triggerpunkter i ryggrad, muskler och leder. När man har hittat besvärspunkten hittar man, också med kinesiologins hjälp, lämplig öronakupunkturpunkt som stärker besvärsområdet, samt en position där den påverkade muskeln slappnar av som bäst. Därefter behandlar man triggerpunkt och öronpunkt samtidigt och i framtestad position, vanligtvis i 30-90 sekunder.
LÄS MER LÄNGRENER PÅ DENNA SIDA. 

MSTR® Ärrvävnadsbehandling
McLoughlin Scar Tissue Release®

Ett är kan orsaka smärta, minskad rörlighet, förlorad eller nedsatt känsel, försämrade nervimpulser, domningar, stickningar, stelhet och knölig bindväv, försämrad blodcirkulation, försämrat lymfflöde, svullnad, muskelsvaghet, klåda, minskad energi och psykiskt lidande. De kan också se obehagliga och fula ut.

MSTR® är en mjuk behandlingsmetod. Inga smärtsamma ingrepp och inga stora kostnader. Detta är en metod som verkligen förändrar liv och det spelar ingen roll hur gammalt ärret är. 
Resultaten visar sig ofta inom några minuter och du som är terapeut kan lära dig metoden på en endast en dag!

Med fingertopparna utförs små, specialiserade grepp över ärrvävnaden. Blod- och lymfcirkulation, nervimpulser och energiflöde ökar genom ärret, vilket i sin tur leder till att de besvären som ärren orsakar avtar eller försvinner helt. 
Stora ärr behandlas bara i upp till ca 15 minuter och mindre ärr i upptill ca 7 minuter. 1-3 behandlingar är oftast allt som behövs för att få hållbara och varaktiga resultat.

Kursupplägg MSTR®

I denna 8-timmarskurs får du fördjupad information om den praktiska tillämpningen av MSTR®. Du får möjlighet att öva på dina kurskamrater. Kraftfullt och roligt lärande, som inkluderar hudens funktion, hur ärr bildas och hur de påverkar kroppen, emotionella/psykiska aspekter av ett ärr, indikationer och kontraindikationer, anamnes och klientkontakt och praktiska tillämpningar. I kursen tar man också upp hur man kan använda samma teknik på t ex plantar fasciit, vikingasjukan och spända muskler.

För att bli certifierad MSTR®-terapeut ska du efter kursen genomföra ett skriftligt prov, samt utföra 5 praktikfall där du kan påvisa god information och tydliga behandlingsresultat. Om du behöver stöd och hjälp under studietiden kontaktar du din instruktör. 
När du är certifierad får du, förutom ett certifikat, tillgång till logotypen "Approved practitioner", gratis marknadsföringsvideos, tillgång till en terapeutgrupp på Facebook och gratis registrering på den internationella terapeutlistan. 

Anmälan och betalning sker här: http://www.s.mstr-online.eu/koepa.html

OrtoAku

OrtoAku är en enkel metod som bara tar ett par dagar att lära sig och är ett  fantastiskt komplement för alla kroppterapeuter.
Den går snabbt att utföra och ger många gånger omedelbara effekter. 

Med kinesiologins hjälp kan du hitta triggerpunkter i ryggrad, muskler och leder. När du har hittat besvärspunkten hittar du, också med kinesiologins hjälp, lämplig öronakupunkturpunkt som stärker besvärsområdet, samt en position där den påverkade muskeln slappnar av som bäst. 
Därefter behandlar du triggerpunkt och öronpunkt samtidigt, med klientens kropp i den framtestade positionen. Ett energiflöde kommer igång, vanligtvis inom 30-90 sekunder, och en process startar för att området ska återfå balans.  

OrtoAku kan utföras med klienten liggande, sittande eller stående, beroende på vad som ska behandlas. När balanseringen är klar kan man med fördel sätta in ett plåster med öronakupunkturfrö på den aktuella öronpunkten, för att förlänga effekten av behandlingen.

Varför lära sig OrtoAku?

OrtoAku ger ofta lindring ganska omgående, eftersom kroppen har fått signaler som hjälper den att rätta till det som är fel. 
Symptomen sitter inte alltid där man har ont. Med kinesiologin kan man hitta vilket område som påverkar mest och vilken typ av balansering som lämpar sig bäst. 
De öronpunkter som kommer upp i testet kan ge ledtrådar till varför en person har besvär.
Det kan t ex visa sig att det finns en koppling mellan en ond axel och lungorna. 
OrtoAku förstärker effekten av andra typer av behandlingar och kan med fördel kombineras med andra behandlingsmetoder.

Kursupplägg - 2 dagar

Dag 1:
Förmiddagen: Teori, för att du ska få en förståelse för metoden.
Eftermiddag: Praktisk arbete. Du lär dig hur du med hjälp av kinesiologi hittar specifik triggerpunkt i ett besvärsområde, specifik öronpunkt och specifik position, samt hur du behandlar. 
Dag 2:
Du lär dig att med kinesiologi testa många områden samtidigt, t ex hela ryggraden eller större muskelpartier, samt hur du hittar vad i området som är prioritet. Du lär dig hur du går tillväga när det är många områden som behöver behandlas. 

För anmälan, maila till: info@biopatiskkinesiologi.se

Vill du har mer information än vad hemsidan ger är du varmt välkommen att maila eller ringa!

 info@bowenterapi.com
monika.l.mstr@bowenterapi.com


079-347 35 25